Logo
Chcete se zeptat? Zavolejte.
  1. Úvod
  2. Jarní síla přírody v bylinkových solích
Jarní síla přírody v bylinkových solích

I v letošním roce připravujeme tři druhy bylinkových solí - s medvědím česnekem, divokou a s pětibylinkovou.

Výjimečností našich solí je technologický postup výroby, díky kterému dojde k maximálnímu prolnutí chutí a vůní čerstvě natrhaných a nakrájených bylin do soli a obráceně – prolnutí soli do čerstvých vlhkých bylin.

Většina bylinkových solí se vyrábí smícháním nasušených bylin a soli. Výhodou tohoto postupu je, že je možné vyrábět bylinkovou sůl celoročně (z předem vytvořených zásob sušených bylin), nevýhodou je, že prolnutí chutí a vůní bylin do kamenné soli je pouze omezené.

Náš postup je jiný. Při výrobě používáme výhradně čerstvě natrhané byliny. Ty speciálním postupem smícháme s kamennou solí. Sušíme velmi pomalu a průběžně promícháváme sůl s bylinami. Tím  dosáhneme toho, že sůl do sebe nasaje z vlhkých bylin maximum chutí a vůní, a bylinky do sebe nasají sůl, dojde k maximálnímu prolnutí chutí a vůní bylin do soli a soli do bylin. Pomalé sušení je velmi šetrné k bylinám, zachovává maximum jejich dobrých vlastností.

Díky tomu při solení vlhkých, mastných či mokrých potravin (např. rozkrojená ředkvička, vajíčko, brambory, sádlo s cibulí, maso apod.), bylinky v soli „obživnou“ a zezelenají, jakmile do sebe natáhnou vlhkost z potraviny. A také nám většina zákazníků říká, že sůl více solí než obyčejná sůl, což je opět dáno tím postupem výroby a sušení.

Vybrat si můžete ze třech druhů - 5-ti bylinková (dobromysl + libeček + česnek + cibule zelená + estragon), Divoká (popenec, řebříček, kopřiva) a s Medvědím česnekem.

Zpět na Přehled novinek

 

Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.