Logo
Chcete se zeptat? Zavolejte.
  1. Úvod
  2. Zelí ...
Zelí ...

Zelí - dalo by se říci velmi obyčejné věc, v nejrůz- nějších podobách pevná součást jídelničku našich předků po celá staletí. Jenže - tím, jak v posledních desetiletích ubývá lidí, co jsou schopni a ochotni si ho vypěstovat sami a proto ho v naprosté většině kupujeme v supermarketech, tak jsem zapomněli, jak chutná poctivé domácí zelí. A jak dokáže chutnat s láskou a péčí zavařené zelí, si už ani nedovedeme představit!

Když jsme udělali první vzorky a dali je otestovat našim známým (u nás je vše testováno na lidech), tak jsem byli až šokováni ohlasem - výborné, úžasné, to chceme... A tak jsme letos naložili a následně zavařili téměř 200 kg zelí a to ve třech variantách - s křenem, pálivou papričkou a koprem. K tomu ještě trocha cibule, cukr, sůl a ocet, nic víc, žádné konzervanty, stabilizátory a pod.

Na poslední akci letošního roku - Vánoce na zámku v Tovačově, které se zúčastňujeme moc rádi, bylo zelí jedním z našich nejprodávanějších dobrot :-) Přitom postup byl stále stejný, jako přes kopírák: Co to máte? zelí?... hm, no nevím. Tak ochutnejte - ježiš to je dobré, tak to si vezmu.

A tak i "obyčejné" zelí přesně zapadá do toho, co jsme chtěli a stále chceme dělat - ukázat, že zdánlivě obyčejné potraviny pokud jsou vypěstovány a zpracovány s láskou a péčí, bez jakýchkoliv nadstavovadel a výdobytků moderního chemického průmyslu, jsou vlastně vybrané delikatesy, lahůdky, na kterých si člověk pochutná, dokáží zvednout náladu a přinést radost. Věříme, že naše zelí udělá radost i Vám.

Zpět na Přehled novinek


Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.