Logo
Chcete se zeptat? Zavolejte.
  1. Úvod
  2. Jablečné želé s agarem
Jablečné želé s agarem

Lahodná, lehoučká, ovocná dobrota. Hladké pohlazení na jazyku i na duši.

Jablečné želé vařili už naše babičky (další možný způsob, jak si uchovat ovoce na zimu), v dnešní době je však málo známé a to je velká škoda.

Má výbornou chuť a netradiční konzistenci. Můžete to sníst jako ovocný dezert, jen tak pro radost. Při ukrajování lžičkou se láme jako břidlice, odlamují se ostře ohraničené kousky s lesknoucím povrchem. Můžete si to dát do chladničky a mít tak studený dezert. Můžete ho nakrájet na kostičky a ozdobit tím svoji vlastní dobrotu.

Tak jako za dob našich babiček, tak i dnes jablečné želé neobsahuje žádná barviva, aromata, konzervanty a jiné výdobytky moderní doby.

Čerstvá, koncentrovaná jablečná šťáva s trochou cukru a zahuštěná agarem, jež má řadu pozitivních účinků pro zdraví. Jemně okořeněno hřebíčkem a skořicí.

Barva a chuť se mění dle odrůdy jablek (podle barvy slupky).

Je tak lahodné, lehké, osvěžující a příjemné, že když ochutnáte, skončíte až když je sklenička prázdná :-) Balení 212ml budete považovat za "jednohubku", proto si ho můžete přát i ve větším balení 370ml.

 

A ještě pár informací ke složení.

Jablečnou šťávu získáváme ze zralých jablek z vlastního sadu, kde nepraktikujeme žádné postřiky.

Agar-agar je přírodní želatina vyráběná z mořské řasy. Je výbornou a mimořádně zdravou alternativou želatiny. Je to vynikající pomocník pro udržení dobrého zdraví.

Agar-agar obsahuje železo, vápník a další stopové prvky, ale v menším množství než ostatní řasy. Je velice lehce stravitelný. Je vhodný při snižování hladiny cholesterolu v krvi. Čistí zažívací trakt - když prochází zažívacím traktem, sbírá staré usazeniny a čistí vnitřnosti. Vhodný při hubnutí, protože agar má nulovou energetickou hodnotu.

Agar v organismu působí zásadotvorně, proto je vhodný pro kombinaci s ovocem (pomáhá neutralizovat kyselinotvorné ovoce).

Obsah cukru – ve 100g želé je pouze 16 až 18g cukru!

 

Jen pro porovnání, oblíbená pochoutka - želatinoví medvídci – mají o dost "pestřejší" složení a tím také účinky na naše zdraví.

Nejčastěji obsahují - glukózový sirup, cukr, želatina, dextróza, ovocná šťáva z koncentrátu, okyselující látka, ovocné a rostlinné koncentráty, aroma, leštící látky, extrakt z černého bezu, karob, sirup z invertovaného cukru – tož pěkné …

Na rozdíl od mnoha dalších sladkostí gumoví medvídci obsahují bílkoviny, a to díky želatině, ze které se také vyrábí (želatina se dnes vyrábí z kostí, šlach, chrupavek a kůže uhynulých zvířat).

100 gramů gumových medvídků (tedy jeden sáček) mnohdy obsahuje až 46 gramů cukru. Takové množství odpovídá 10,5 kostkám cukru.

Podle složení neobsahují gumoví medvídci téměř žádné minerály ani vitamíny.

Zpět na Přehled novinek


Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.