Logo
Chcete se zeptat? Zavolejte.

Divoká bilinková sůl

Divoká bilinková sůl 200g

Novinka roku 2016. Bylinková sůl je směs 3 bylin - popenec, kopřiva, řebříček - s kamennou solí. Její výjimečností je technologický postup výroby, dík... celý popis
Dostupnost
Skladem
79 Kč
65 Kč
bez DPH
Číslo produktu:176
Kompletní specifikace

Novinka roku 2016. Bylinková sůl je směs 3 bylin - popenec, kopřiva, řebříček - s kamennou solí. Její výjimečností je technologický postup výroby, díky kterému dojde k maximálnímu prolnutí chutí a vůní čerstvě natrhaných a nakrájených bylin do soli a obráceně – prolnutí soli do čerstvých vlhkých bylin.

Použití bylinkové soli je naprosto všestranné, při vaření, grilování nebo ve studené kuchyni.

Většina bylinkových solí se vyrábí smícháním nasušených bylin a soli. Výhodou tohoto postupu je, že je možné vyrábět bylinkovou sůl celoročně (z předem vytvořených zásob sušených bylin), nevýhodou je, že prolnutí chutí a vůní bylin do kamenné soli je pouze omezené.

Náš postup je jiný. Při výrobě používáme výhradně čerstvě natrhané byliny. Ty speciálním postupem smícháme s kamennou solí. Sušíme velmi pomalu a průběžně promícháváme sůl s bylinami. Tím dosáhneme toho, že sůl do sebe nasaje z vlhkých bylin maximum chutí a vůní, a bylinky do sebe nasají sůl, dojde k maximálnímu prolnutí chutí a vůní bylin do soli a soli do bylin. Pomalé sušení je velmi šetrné k bylinám, zachovává maximum jejich dobrých vlastností.

Díky tomu při solení vlhkých, mastných či mokrých potravin (např. rozkrojená ředkvička, vajíčko, brambory, sádlo s cibulí, maso apod.), bylinky v soli „obživnou“ a zezelenají, jakmile do sebe natáhnou vlhkost z potraviny.

Tento postup lze realizovat pouze pár týdnů v roce, kdy uvedené byliny dozrávají současně (tj. na jaře, kdy mají byliny "největší sílu"), a tím je výrobek ještě více výjemečný.

Zboží zařazeno v kategoriích

Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.